Energisparing i innovasjonsparken

Vi vil du skal vite at vi i innovasjonsparken er opptatt av å redusere klimaavtrykket vårt. Selskaper som leier hos oss, og folk som besøker oss skal vite at vi har gjort mye, gjør mye og vil gjøre enda mer i framtiden for å levere energi fra smarteste hylle.

Safer flytter inn i parken

Innovasjonsparken styrker seg på bedrifter som jobber innen helse. Nå har Safer flyttet inn med sine ansatte og partnere. Selskapet driver med pasientsikkerhet, trening av helsepersonell og forskning.

NORBIT selger undervannslys fra innovasjonsparken

NORBIT har 500 ansatte, og en-mannskontor i Innovasjonspark Stavanger. Nærheten til havbruksmiljøet i parken er viktig for NORBIT Aqua sin ferske salgsdirektør. - Alle oppdrettsanlegg trenger undervannslys. NORBIT produserer og selger slike undervannslys, sier Kjetil Rosvold.

Validé spisser seg på helse fordi vi må og kan

Validé har et unikt nettverk av folk og kompetanse for å utvikle nye helseløsninger. Vi setter nå sammen alt vi har for å få fram nye ideer, og etablerer en helseinkubator i HelseCampus i Innovasjonspark Stavanger.

Fra kantiner til små restauranter

Kantinene bygges om med tøffe matboder som tilbyr lekkert danderte toretters til lunsj. Utvalget av varm mat blir mye større, og du kan kjøpe pizza hver dag i Måltidets hus.

Tre resepsjonister slutter og parken får barista

De har blitt kalt både engler og orakler. Nå slutter tre av fire resepsjonister i innovasjonsparken. Resepsjonen i Måltidets Hus bygges om til kafékonseptet «Fika» hvor det skal serveres utmerket resepsjonsservice + kaffe.

Innovasjonsparkens historie og suksessfulle visjon

Terje Handeland går fortsatt i rett når han snakker om oppdraget han fikk av Arne Rettedal og de andre stifterne av Rogaland kunnskapspark for 30 år siden. Målet var en park av virksomheter hvor næringsliv og akademia skulle jobbe sammen for innovasjon og næringsutvikling. - Det sitter ennå i ryggmargen, ja, og det har gått tålig bra, sier Handeland.

Kokkene tilbake i Måltidets hus

Tre stjernekokker har startet selskapet Nord Matstudio, og har flyttet inn på kjøkkenet i Måltidets hus. Bodøværingene Christian André Pettersen, Simon Normann Engen og Rasmus Johnsen Skoglund driver med menyrådgivning, fagkurs og catering fra kjøkkenet til sine første helter.

Ruller ut rød løper for norsk mat

2. februar er det finale i «Det norske måltid» for 15. gang. Det er den ene gangen i året det rulles ut rød løper for alle som produserer norsk mat, og der 39 utvalgte finalister trekker i smoking eller finner fram de høye hælene.

Animera: Animasjon til industri, forskning og utdanning

Noen ting er så smått, så nytt, så innovativt, så annerledes, så lite tilgjengelig at den aller beste måten å fortelle om det på, er å forklare med hjelp av en animasjon. Den type fortellinger har selskapet Animera spesialisert seg på.

Lederskifte i innovasjonsparken

Det har vært et tilnærmet lydløst sjefskifte i Innovasjonsparken Stavanger, men det betyr ikke at hun som slutter og han som begynner ikke har mye på hjertet.

Trio i parken utvikler og tester sammen

I innovasjonsparken leier du et kontor, og får et miljø. Gang på gang ser vi at folk finner hverandre på tvers av bransjer. Det skjedde da selskapene Compita, Smart Sea System og Saferock delte kontorkorridor.

Kunnskapsfest om hav i årets Matløype

Hvilke alger er spiselige? Hvor mange hjerter har en blekksprut og hvor mye mer salt er det i Dødehavet enn i Nordsjøen? 250 gjester la søndagsturen innom Måltidets hus og Arkivenes hus under Matløypa som er innovasjonsparkens supre familiebidrag til Forskningsdagene.

Blå mat på grønt vis på Forskningsdagene

«Hav» er tema for årets Forskningsdager, og i Havets hus i innovasjonsparken smeller vi til med storkonferansen «Blå mat på grønt vis»

Ukrainske og norske unge gründere samarbeider

For syvende gang arrangerer norsk-ukrainsk handelskammer programmet Young Entrepreneurs. Her møtes norske og ukrainske gründere og gründerspirer for å utforske forretningsmuligheter mellom de to landene. Denne syvende gangen var møtene helt spesielt.

Andrea (25) er trainee hos Blue Planet

Universitetet i Stavanger og Stavanger Næringsforening er sammen om å få studenter eller nyutdannede ut i bedrift, via trainee-ordning. Havbruksnæringen er med, og åpner opp for de unge og lærevillige.

Trine Danielsen er ny klyngeleder i Stiim Aqua Cluster

Trine Danielsen går fra Blue Planet, over gangen i innovasjonsparken, til jobben som klyngeleder i havbruksklyngen Stiim Aqua Cluster. Dagens klyngeleder, Andreas Heskestad, krysser gangen motsatt vei.

Er ditt selskap i vekst? ITSA Growth hjelper deg videre

Er du et selskap i vekstfasen som trenger tilgang på kunnskap, nettverk og kapital for å ta steget internasjonalt? Innovasjonspark Stavanger er stolt partner med akseleratorprogrammet ITSA Growth fra Validé. Her kan du søke om å bli blant de neste utvalgte.

- Forretningsutvikling er Validé sitt DNA

Innovasjonsselskapet Validé bistår flere hundre gründere med å gi dem fastere grunn under føttene ved å gi dem kompetanse, nettverk og tilgang til kapital. Sjefen for inkubatoren er Gry Isabel Sannes.

Norgesmestre i e-sport på treningsleir hos Haven

Regjerende norgesmestre i e-sport, 777Esports, er på treningsleir hos Haven i innovasjonsparken. Det skjer samme uke som NRK slipper dokumentaren om esportklubben 777 og deres profilerte spillere.

Klimapartnere får EU-midler

Vi gratulerer gjengen av partnere i prosjektet NEB-STAR som har fått 50 millioner kroner i EU-midler til å gjøre Stavanger til en mer klimanøytral by. Leietakere og partnere med innovasjonsparken er herlig involvert.

Styrelederskifte i Validé

I 22 år har Odd Torland, CEO i Smedvig-konsernet, bidratt til utvikling og innovasjon i og rundt selskapene som i dag heter Validé og Innovasjonspark Stavanger. Nå takker Validé sin styreleder for innsatsen.

Fishency feirer sine fem første år

Når et startup-selskap runder fem år, har en teknologi som fungerer og betalende kunder, er det absolutt tid for å feire. Fishency Innovation AS har holdt hus i Innovasjonspark Stavanger siden 2017, og er i dag åtte ansatte. I løpet av året, ønsker de å doble antall ansatte.

Kick-off for «Grønn Plattform» i Havets Hus

93 millioner kroner er tildelt det store Grønn Plattform-prosjektet «Lavutslipps verdikjede for havbruk til havs». Det omfatter 18 partnere, har sitt utspring i havbruksklyngen Stiim Aqua Cluster og prosjektet ledes av Ragnar Tveterås fra Universitetet i Stavanger. 15. mars var det offisielt kick-off i Havets Hus i Innovasjonspark Stavanger.