Fra kantiner til små restauranter

Kantinene bygges om med tøffe matboder som tilbyr lekkert danderte toretters til lunsj. Utvalget av varm mat blir mye større, og du kan kjøpe pizza hver dag i Måltidets hus.

  • AV Hilde Garlid
  • 16. oktober 2023
Food court Innovasjonspark Stavanger
Fra 15. november kan du kjøpe lunsj fra matboder, eller food courts, i personalrestaurantene i Måltidets hus og Arkivenes hus. - Vi er blitt utfordret av innovasjonsparken til å presentere noe mer moderne og fremtidsrettet. Sammen landet vi på et food court-konsept, sier Ole Heimdal, regionssjef i Compass Group. Det er de som drifter personalrestaurantene i innovasjonsparken.

Mer smak å velge i
- Vårt food court-konsept er en moderne og bærekraftig måte å servere lunsj. Vi innreder med flere boder som henter inspirasjon fra ulike kjøkken. Salatbaren tas bort, men hver av bodene vil tilby nye, spennende retter hver dag. Konseptet «Kojachi» serverer asiatisk street food. Matboden «Lokal» byr på mer tradisjonell meny med norske råvarer. Vil du smake begge, kan du mikse forrett og hovedrett. Den tredje alternativet er pizzakonseptet «Vola» i Måltidets hus, og det fjerde finner du bare i Arkivenes. Det er det italienske kjøkkenets «La Bussola», som byr på mange pastaretter, sier Heimdal.

«Hav a Java kaffebar» er en kombinert kaffebar og resepsjon som møter alle som entrer i Havets- og Måltidets hus. – Kaffebaren er åpen fra morgen til ettermiddag. I tillegg til ekte baristakaffe, selges det bakevarer, påsmurt, ferdige salater, fersk smoothie og andre kioskvarer. Kafévarene vil også bli tilgjengelig i Arkivenes hus, sier Heimdal.

Food court innovasjonsparken Lokal

LOKALMENY: Matboden «Lokal» vil servere tradisjonell meny med norske råvarer både i Måltidets hus og i Arkivenes hus. (Illustrasjon: Compass Group)

Bygger om
20. oktober starter ombyggingene, og kjøkkenet holder delvis stengt. I ombyggingsfasen blir det et redusert lunsjtilbud, til rabatterte priser. Food courts´ene åpner 15. november.

-Vi fjerner dagens kasse, og gjøre betalingen enklere. Allerede i ombyggingsfasen betaler kundene via appen life@work. Eventuell restsaldo på adgangskortet kan brukes opp i kaffebaren, sier Heimdal. Prisene forenkles og blir mer forutsigbare. Fra å veie og stykkprisbetale, blir det nå lik pris for to retter lunsj, eventuelt én pizza.

Tilbud og bestilling av møtemat blir som før.

-All mat skal produseres fra eget kjøkken, og vi håper folk i parken vil kombinere begge personalrestaurantene, sier Heimdal.

Compass Group Eirik Ormøy og Ole Heimdal

COMPASS GROUP: Det er kantineleverandøren Compass Group som nå introduserer nye lunsjkonsept i Innovasjonspark Stavanger. En kombinert kaffebar og resepsjon, samt matboder som leverer varmmat skal modernisere parkens mattilbud. (Foto: Hilde Garlid)