E-sportsenter inn i lyse lokaler i parken

Haven etablerer nå sin første lokasjon for utøvere, og flytter e-sport opp av kjellerne og inn i lyse, trivelige lokaler. Det gjør de i Innovasjonspark Stavanger. Ordfører Kari Nessa Nordtun (ap) blir snorklipper til noe så sjeldent som et norsk e-sportsenter.

  • AV Hilde Garlid
  • 19. november 2021

Haven 2

WITH A MISSION: Haven vil gi e-sportutøvere en fysisk, felles arena, og gründerne mener at spillferdigheter er nyttig kompetanse for et innovativt næringsliv. -Derfor er innovasjonsparken en utmerket lokasjon for oss, sier Ruben Eggebø, daglig leder i Haven, Sondre Madland og Martin Tungland. (Foto: Hilde Garlid)Interessen for e-sport har skutt i været de siste ti årene. Interessenivået overgår nå mange av de tradisjonelle idrettene. Likevel er det svært få eller ingen sosiale møteplasser for spillerne. Haven etablerer nå sin første lokasjon for utøvere, med dørene åpne til innovasjonsparken nye hage.

Abonner på spill-glede
-Vi har over en lang periode jobbet frem et konsept vi ser et utrolig potensiale for i et spennende marked. Ved å lansere Haven i innovasjonsparken oppnår vi å vise frem e-sport i nye og attraktive rammer. Her kan vi knytte e-sport og gaming til innovasjon og utvikling i et fremtidsrettet næringsmiljø, Ruben Eggebø, som er daglig leder for Haven.

Haven tilbyr spillerne månedsabonnement som gir tilgang til spillfellesskap og en sosial møteplass.

-Her betaler du ikke timepris for å spille. Konseptet vårt er å dyrke spill-glede i fellesskap. Vil du spille selv eller se på, vil du prate eller lære av andre – dette er et sted å dyrke felles interesse i trygge omgivelser, sier Eggebø.

-Vi vet at det er mye spill-glede og digitalt fellesskap i spillene og blant spillerne i dag. Dette bygger vi videre på. Dette er en global sport, fri for grenser, og alle kan delta. Det har stor verdi. Haven vil bli et viktig møtepunkt for unge og voksne i regionen vår. Tusenvis av unge vil oppsøke Haven, der de vil finne gode og trygge rammer for glede, vennskap og utvikling. Haven inngår et sterkt samarbeid med det offentlige for å ta et viktig samfunnsansvar, sier Eggebø.

Haven 3

HAVEN I HAGEN: E-sportsenteret ligger kant i kant med det nye atriet i innovasjonsparken. -Perfekt for å komme myten til livs om at gaming og e-sport er en lyssky kjellersport, sier Ruben Eggebø. (Foto: Hilde Garlid)

Haven som katapult for innovasjon
For dem som ikke spiller, oppleves e-sport og gaming som en lukket verden, og derav mange fordommer både mot gaming som sport og folkene som trimmer ferdighetene sine med tastatur og headset.

Haven-gründerne sine visjoner er at e-sport kan inspirere mange flere til å tenke nytt som samfunnsborger, og se hvilke muligheter gaming gir i næringslivet.

-For næringslivet vil Haven være en katapult for fremtidens innovatører og teknologer. Vi tror spillaktivitet og ferdigheter vil utgjøre en viktig faktor for bedrifter som ønsker å fortsette å innovere og videreutvikle sine produkter, tjenester og sine ansatte, sier Eggebø.

Han har med seg dyktige «bakspillere» i styret som Eirik W. Henningsen, tidligere daglig leder i Viking FK og Mirjam Engelsvold som har bakgrunn fra Meltwater og nå i batteribedriften Beyonder. Smedvig er også en partner av Haven.

Haven 4

INNOVASJON: E-sport er fritid og underholdning for de fleste, men utøverne bygger ferdigheter som kan komme næringslivet til gode. (Foto: Hilde Garlid)

Spillkompetanse i kryssilden
For Innovasjonspark Stavanger blir e-sportutøvere helt nye aktører i parken, og aktivitetene foregår mer på ettermiddag og kveldstid. Cecilie W. Melbye, daglig leder i Innovasjonspark Stavanger, er overbevist om at e-sportsenteret er et stort pluss for kunnskapsmiljøet i parken.

-Vi ser frem til å få Haven inn i innovasjonsmiljøet i regionen. Haven bidrar til å skape gode møteplassene for samskaping i et kunnskapsmiljø. Målet er at et e-sportmiljø her hos oss tilfører verdi i krysningspunktet mellom næringsliv, forskning og akademia, Cecilie W. Melbye.

Åpningsfest 19.november 2021