Kunnskapsfest om hav i årets Matløype

Hvilke alger er spiselige? Hvor mange hjerter har en blekksprut og hvor mye mer salt er det i Dødehavet enn i Nordsjøen? 250 gjester la søndagsturen innom Måltidets hus og Arkivenes hus under Matløypa som er innovasjonsparkens supre familiebidrag til Forskningsdagene.

  • AV Hilde Garlid
  • 28. September 2022
Matløypa 2022 Nofima

TANG SOM INGREDIENS: Nofima hadde bakt brød av tang, og delte ut smaksprøver og kunnskap om havets måltidsmuligheter. (Foto: Gro Hidle)

- Et strålende arrangement, sier Camilla Larsen. - Jeg var innom Måltidets hus midt på dagen, og fant familien min dypt konsentrert i Kahoot, lapper, tang og eksperimenter. Da var det mye folk der, sier Larsen. Hun er universitet sin koordinator av Matløypa Ullandhaug, som årlig sender flere familier ut på en søndagstur full av kunnskap og oppdagelser.

Matløypa 2022 besøkende

QUIZ OG KAHOOT: Oppgaver, eksperiment og premier - familiene storkoste seg under Matløypa. (Foto: Gro Hidle)

Løypa går fra toppen av Ullandhaug, hvor både tårnet, Ullandhaug økologiske gård og Stavanger botaniske hage i år hadde aktiviteter. Løypa går videre til Jernaldergården, universitetet, hotellet Ydalir, Arkivenes hus og Måltidets hus. Alle steder kan små og store delta i kunnskapsaktiviteter. Hav er tema for årets Forskningsdager, og i Måltidets hus bidro forskere fra universitetet med saltvannseksperiment og oppdagelser i mikroskop, samt løypas flotteste fiskelapper. Nofima hadde smaksprøver og fortalte om tangens betydning for vaniljesausen. Det var Kahoot og quiz og flere andre hyggelige familieaktiviteter.

Gro Hidle Matløypa 2019

ARRANGØR: Matløypa Ullandhaug er en del av Forskningsdagene sitt program, og Gro Hidle koordinerte innovasjonsparkens flotte bidrag. (Foto: Hilde Garlid)

– Vi er svært godt fornøyde med besøkstallet, og vi får herlige tilbakemeldinger på et kult og flott opplegg. Det ble en skikkelig travel dag, sier Gro Hidle, som koordinerte aktivitetene for innovasjonsparken. Hun hadde også sanket inn gevinster fra bedrifter i parken, og raus som hun er, så fikk alle en eller annen premie, og napp i hovedgevinstene.

Theresia Matløypa 2022

GOD SMAK: Tusen takk til Universitetet i Stavanger som stilte opp med Theresia som fiskelappesteker. (Foto: Gro Hidle)