Tre resepsjonister slutter og parken får barista

De har blitt kalt både engler og orakler. Nå slutter tre av fire resepsjonister i innovasjonsparken. Resepsjonen i Måltidets Hus bygges om til kafékonseptet «Fika» hvor det skal serveres utmerket resepsjonsservice + kaffe.

  • AV Hilde Garlid
  • 6. september 2023
Gro Hidle, Siv Dybvik, Anne-Gerd Nordheim, Aleksander Gimre resepsjonister Innovasjonspark Stavanger

FØRSTESKANSE: Gro Hidle, Siv Dybvik, Anne-Gerd Nordheim og Aleksander Gimre er resepsjonister i Innovasjonspark Stavanger. Nå slutter Siv, Anne-Gerd og Aleksander. (Foto: Hilde Garlid)

I 15 år har Siv Dybvik, Gro Hidle og Anne-Gerd Nordheim vært Innovasjonspark Stavanger sin førsteskanse. Aleksander Gimre startet i 2016. Mer enn 1000 mennesker passerer dem daglig. Ingen kjenner parkens folk og personligheter så godt som disse.

Kaffe-resepsjon
1. oktober slutter Siv Dybvik, Anne-Gerd Nordheim og Aleksander Gimre. Da legger de også ned firmaet Vitré Resepsjoner AS. Compass Group, som i dag drifter kantinene, overtar resepsjonstjenestene. Fortsatt er det folk som møter ansatte og gjester i Innovasjonspark Stavanger, men i Måltidets Hus blir servicepunktet kombinert med en velfylt kaffebar. Gro Hidle ansettes i Compass Group, og fortsetter som resepsjonist.

-Vi starter ombygging 1. oktober, og håper at «Fika» kaffebar og resepsjon er klar til november, sier Ole Heimdal, regionsleder Vest i Compass Group.

Resepsjon Måltidets Hus Fika Compass Group

KAFÉRESEPSJON: 1. oktober starter ombygging av resepsjonen i Måltidets Hus til kafékonseptet «Fika» (Illustrasjon: Compass Group)


Hovedresepsjonen i i2 og resepsjonen i Arkivenes Hus blir som nå. Compass planlegger en kafé-resepsjon i Arkivenes Hus på sikt. – Vi drifter «Fika» flere steder i dag. I Måltidets Hus henger konseptet sammen med endringer vi skal gjøre for kantinen, sier Heimdal.

Gjør gode dager bedre
- Service er i vårt DNA, og det finnes nesten ikke det problem vi ikke kan løse. Vårt felles mål har alltid vært å ivareta leietakerne og deres gjester med på best mulig vis. Vi kjenner ansvarsfølelse for at alle skal trives. Vi hjelper til med det meste. Vi har både ladere, brusåpnere, briller, Paracet og strømpebukser på lur. Tilbakemeldingene er fantastiske. Vi lykkes når folk sier at vi gjør gode dager bedre, sier de tre.

Mang en leietaker i små eller store kriser har funnet trøst eller praktisk hjelp i resepsjonene. De har solgt og kjøpt hus, de har roet nervene til arrangører og studenter, de har kjørt folk til flyplassen og de har løst opp i språkforvirringer.

- Innovasjonsparken har et internasjonalt miljø, og noen ganger kan norske ord og uttrykk skape forvirring. Som damen som kom til meg med et skrekkslagent uttrykk i ansiktet og sa: - Han sa jeg skulle stå på. Står jeg på noe?, forteller Gro med sin klingende latter. Mange tar med seg akkurat dén herlige, oppmuntrende lyden ut av dørene i Måltidets Hus.

Tilsvarende fortellinger kan Anne-Gerd Nordheim i i2 og Siv Dybvik i Arkivenes Hus by på: - Vi kjenner alle. I trivselsundersøkelsene blant leietakerne, scorer resepsjonene høyest. Vi er både kollega, psykologer og de som redder akutte situasjoner. Noen trenger å lette hjertet, andre vil ikke bli sett i det hele tatt. Alle passerer oss.

- Innovasjonsparken takket oss for god trivselsscore «All time high» med et eget bord på «Det norske måltid» i 2018. Det var virkelig en opplevelse. Vi vant publikumsprisen, sier Siv Dybvik.

- Vitré Resepsjoner har i årevis møtt kundene våre hver morgen med et smil og god hjelp. Stor takk til Siv, Anne-Gerd, Aleksander og Gro for en fantastisk innsats, og vi er glade for at Gro blir med oss videre sammen med Compass Group, sier Erik Sirevaag, eiendomssjef i innovasjonsparken.

Gro Hidle resepsjon Måltidets hus

TAKKNEMLIGHET: Plutselig dukker det opp en blomsterbukett til Gro Hidle. – Vi har de beste leietakerne, sier resepsjonisten som fortsetter sin smilende karriere i parken. (Foto: Hilde Garlid)


Bedt ut av en konge
Alle mennesker er like verdifulle for resepsjonistene, men noen er mer spesielle enn andre. Gro måtte bistå en afrikansk konge som kom til parken i følge med 11 biler med livvakter. Gro var så på tilbudssiden at kongen ba henne ut på middag.

-Vi er stort sett jamennesker, men da takket jeg nei, ler Gro.

Trender kommer og går også for dem som jobber i en resepsjon. Mengder med post har gått betydelig ned mens pakker har det blitt mange flere av. Sentralbordtelefonen har stilnet, men det velter inn med epost som skal svares på hver dag.

-Men folks behov for å bli sett, har ikke endret seg på 15 år. Vi tar med oss et lass med gode minner herifra, sier Dybvik og Nordheim.