En innovasjonspark i toppsjiktet

Innovasjonspark Stavanger sin visjon er å legge til rette for at innovasjoner skal skje. Da er det særdeles gledelig at årets kundeundersøkelse scorer all-time-high på møteplasser, innovasjon, bærekraft og at lokaliseringen gir leietakerne forretningsmuligheter.

  • AV Hilde Garlid
  • 7. januar 2022
Atriet Innovasjonsparken
TILRETTELEGGER: Innovasjonspark Stavanger bruker både bygg, arrangement og digitale løsninger for at leietakere skal møtes og trives i et miljø som legge til rette for innovasjon. (Foto: Hilde Garlid)

Annethvert år gjennomfører selskapet Innsikt en kundetilfredshetsundersøkelse blant leietakerne i parken. 2021-undersøkelsen oppsummeres slik:

- Med en score på imponerende 83 poeng er Innovasjonspark Stavanger absolutt i toppsjiktet og viser at kontinuerlig forbedring basert på profesjonell kundeinnsikt skaper gode resultater, sier Trygve Forgaard, daglig leder i Innsikt, som gir Innovasjonspark Stavanger AAA-rating, og legger til:

- De aller, aller beste i Norsk kundebarometer ligger på 84ish. Innovasjonsparkens kunder er imponerende fornøyde og viser svært høy grad av lojalitet, sier Forgaard.

Interiør Innovasjonsparken

KUNST: Trappekunst levert av Anette Moi livner opp trapper og korridorer i innovasjonsparken. (Foto: Hilde Garlid)

Stillig å møtes
- Det er mye å glede seg over her. Årets undersøkelse bekrefter at det vi har fornyet de siste 1,5 årene, blir brukt og likt. I koronaåret 2020 rehabiliterte vi et av de største og eldste byggene. Det nye atriet, hagen, er tatt imot som et behagelig møtested for kollegaer og kunder, sier Cecilie W. Melbye, daglig leder i Innovasjonspark Stavanger.

Atriet Haven

FLITTIG I BRUK: Det nye atriet, hagen, er tatt flittig i bruk. Til rolige samtaler men også foredrag, fest og mingling. (Foto: Hilde Garlid)

- Noe som er særlig gledelig?

- Bransjemessig scorer vi helt i toppsjiktet på noe så vanskelig som inneklima. Ombyggingen av kantinen og minglestedet i Måltidets hus responderer også leietakerne svært positivt på. Det er lett og møtes, og en fryd å invitere kunder og leverandører til møter i parken.

Resepsjonsservicen i parken scorer nesten umulige 92 poeng.

- Kanskje særlig nå i et korona-år har det å bli gjenkjent, ønsket velkommen på jobb og alt det andre resepsjonistene bidrar med av smått og stort, hatt stor betydning for trivselen, selv om den imponerende scoren har vært stabil i årevis, sier Melbye.

Nytt interiør 2021

SOSIALE SONER: Innovasjonsparken har laget nye møteplasser og sosiale soner i koronatiden. (Foto: Hilde Garlid)

- Og hva kan vi ventes oss i 2022?

- Vi trenger mer areal og vi jobber knallhardt med å få plass til enda flere folk og bedrifter. Hovedambisjonen er byggestart for det ellevte bygget i Innovasjonsparken, Energihuset, i 2022. sier Melbye.

Havets hus skilting

VOKSENDE MILJØ: Havbruksmiljøet har inntatt innovasjonsparken med en aktiv næringsklynge og 30 havbruksrelaterte bedrifter i ett og samme bygg. (Foto: Hilde Garlid)


Tre næringsklynger i hus
Innovasjonsparken huser tre nasjonale næringsklynger; innen energi, helse og aqua. Alle har internasjonale ambisjoner på vegne av sine medlemmer. I november 2021 markerte Aqua-klyngen Stiim og Blue Planet åpningen av Havets hus. I rekordfart har 30 bedrifter, små og store, strømmet til innovasjonsparken.

- Hva betyr veksten i havbruksmiljøet for parken og innovasjonsfellesskapet, Cecilie?

- Veldig mye. Spesielt når klyngen bidrar til å samle nettverket sitt på ett sted slik som her. Da får du bredden i alt hva klyngene representerer. Den harmoniserer samtidig med økosystemet for innovasjon; når globale aktører bor side om side med gründerne, forskerne, investorene og rådgiverne.

Havets hus åpningsdag

HAVETS HUS: Stiim-klyngen og Blue Planet samler klyngemedlemmer og økosystemet for innovasjon. Her fra åpningen av Havets hus i oktober 2021 (Foto: Hilde Garlid)


Innovasjonsparkens Tinder
Det er ikke bare i nye bygg og fysiske anlegg at innovasjonsparken legger til rette for innovasjon, møteplasser og forretningsmuligheter. Tjenesteplattformen life@work er lansert, nå først med basistjenester som møteromsbooking, møtemat og driftshenvendelser. Ambisjonene for plattformen som en møteplass for leietakerne, er skyhøye.

- life@work kan bli innovasjonsparkens Tinder, på et profesjonelt plan. Her blir du kjent med naboene, finner nye kunder og leverandører, samhandler og deler. I framtiden trenger ikke den være begrenset til innovasjonsparken. Tenk hva som skjer når vi kan koble på all kompetanse og muligheter som universitetet representerer gjennom forenkling og digitalisering av samhandling mellom studenter, forskere og bedrifter, sier Melbye.

Innovasjonspark.dronefoto 2021

DET STORE BILDET: I og rundt innovasjonsparken jobber det 15.000 mennesker i dag. Når det nye sykehuset står ferdig, blir Ullandhaug er sted som er åpent 24/7. (Foto: juni 2021)

En innovasjonsby
Ca 150 selskaper, totalt 1000 arbeidsplasser, fordelt på ti bygg; det er parkens fysiske størrelse. Men i fugleperspektiv er Innovasjonspark Stavanger midt i Ullandhaug-miljøet som totalt teller eller 15.000 arbeidsplasser når Universitetet i Stavanger, offentlige etater, NRK Rogaland og forskningssentre inkluderes i denne kraftpakken for forskning, innovasjon og næringsutvikling.

... og om noen år åpner Norges nyeste universitetssykehus innenfor innovasjonsparkens nærmeste radius. Hva vil da skje, Cecilie?

-Da går vi fra å være en campus og kunnskapspark i Stavanger, til å bli en liten by som er åpen 24/7 for folk fra hele regionen. Det blir spennende å se hva som skjer når folk ikke lenger drar hjem kl. 16.00. Vi tror at servicetilbud og aktiviteter vil blomstre. Trafikk er et stikkord som engasjerer, og her har det allerede lagt ned mye godt arbeid, slik at alle aktørene på Ullandhaug kan starte denne nye æraen med mobilitetsløsninger som gjør at vi det fortsatt vil være enkelt å komme til og fra, og rundtom, på Ullandhaug.