Blå mat på grønt vis på Forskningsdagene
«Hav» er tema for årets Forskningsdager, og i Havets hus i innovasjonsparken smeller vi til med storkonferansen «Blå mat på grønt vis»
Det er Tekna, Blue Planet og Stiim Aqua Cluster som inviterer til havseminar i Havets Hus i Innovasjonspark Stavanger tirsdag 27. september klokken 14:00-17:00.
Matentusiast Arne Hjeltnes blir dagens konfransier, og programmet inneholder foredrag og debatter om bærekraft, rekruttering og entreprenørskap, og selsvagt blir det smaksprøver.
Arrangementet er en del av programmet til Forskningsdagene i Rogaland. Det er gratis og åpent for alle.
PÅMELDING: Blå mat på grønt vis
Program
14:00 Velkommen ved Tekna og Blue Planet
Arne Hjeltnes loser oss gjennom programmet.
14.05 – 15.05 Bærekraft på agendaen
- Arbeidsmarkedet i Rogaland og bærekraftig utvikling av mat- og havbruksfylket Rogaland. Tone Grindland, Regiondirektør, NHO Rogaland
- Ny teknologi for bærekraftig sjømat. Ståle Økland, Group Director of Communications and Sustainability, AKVA group ASA
- Havbruk, kunnskap og utvikling. Nils Fredrik Vestvik, BluePlanet Academy AS
15.05 – 15.35 Entreprenørskap
- Jenter i akvakultur og startups. Mia Guttorm Moseng, General Manager Norway, Sensor Globe
- FirshGLOBE – en del av løsningen. Tor Hellestøl, Daglig leder, FishGLOBE
- Microalger – for bærekraftig fôr og fiskehelse. Rune Haddeland, CEO, MicroA
15.35 – 15.55
Kaffepause
15.55 – 17.00 Flinke folk
- Rekruttering til tekniske havbruksfag. Karoline Sjødal Olsen, Daglig leder, Blue Lice og leder for faggruppen Tekna Havbruk og fiskehelse
- Tittel kommer. Johanna Magdeli Pettersson Utvær, Tango/Fish n’Cow, med på det norske junior kokkelandslaget
- Festivalglede og bærekraft. Maren Skjelde, Daglig leder, Gladmat
- Diskusjon – hvordan få de flinke folkene til å velge havbruk, teknologi og matfag?
17.00 – 18.00 Mat og mingling